mandag den 6. august 2007

Soendag d.5 august

En dag tog vi taxa lidt uden for byen for at se et art center, det er der hvor de laver alle deres traefigurer, malerier, smykker osv. som de importerer til vesten. Det var meget spaendende at se deres vaerksteder, hvor de sad og arbejdede og hvilke materialer de brugte. Vi kunne simpelthen ikke gaa i fred derude, alle hev og sled i os, og ville saelge os al verdens ting, til sidste blev det for meget, og sprang paa en taxa hjem. Jeg koebte nogle rigtig fede malerier derude, men tror at de tog roeven lidt paa mig, men det er en laeringsproces at laerer at handle med de banditter, hehe.

Vi har faaet to nye beboere i vores hus, en fyr og en pige fra Odense. Super flinke mennesker, saa vi skal nok faa det rigtig hyggeligt sammen. Vi venter stadig paa to piger der kommer d.14 og 15 aug., saa er vores dansker koloni fuldendt.

Vores stroem svigter stadig nogle gange, og hver gang den smutter naar det er moerkt faar vi besoeg af vores nye venner kakkelakkerne, denne gang var der to paa toilettet, saa toer ikke at gaa derud mere om aftenen naar stroemmen svigter. I skulle se os -panikker for vildt som en kaelling, og loeber ud for finde nogle der kan fjerne dem for os.

I torsdag var vi ude at besoege vores boernehjem, hvor vi skal arbejde. Vi blev modtaget af de soedeste boern der kom os loebende i moede, det var bare saa hyggeligt. Vi var rundt at se de 5 afdelinger som vi kan arbejde i, 1.babyerne, 2.smaa boern 2-5 aarige, 3.handicappede fysisk og psykisk, 4.De store dreng og 5.De store piger.
Deres faciliteter var ganske udmaerkede, de har deres egen skole, legepladser osv. Vi skal begynde i morgen, hvor vi har en dag i hver afdeling, saa vi kommer hele vejen rundt inden vi vaelger, hvor vi vil have vores praktik.
Forloebet er delt op paa den maade at vi maa vaere 1.maaned i en afdeling og 3 1/2 maaned i en anden, saa er praktikken gennemfoert. Jeg vil vaere den 1. maaned hos babyerne og saa den sidste del hos de 3-5 aarige, de er bare saa soede.

Vi har igen vaeret en tur paa Makola marked igen, nu har vi vaeret der et par gange, saa der er ikke laengere saa meget tumult med finde rundt osv. Det er derude vi koeber alle de noedvendige ting, som vi skal bruge, man kan koebe al verdens ting, det er saa sjovt at gaa rundt og kigge paa alt deres kravl. Det hele er blandet sammen, side om side kan der sidde en at saelge fisk, den naeste der saelger undertoej og den tredje der laver negle, der er absolut intet system.

Der var lige en dag, hvor vi havde brug for lidt luksus igen, saa vi laa en hel dag ved poolen paa Labadi beach hotel, og blev forkaelet, bare saa skoent. Mellem vores solvogne loeb der firben rundt, der var vi lidt ved at panikke igen, hehe. Men skoent med en dag, hvor vi bare kan koble af, laese og hygge.

I gaar var vi paa roadtrip til Big Ada, en landsby der ligger to timers koersel fra, hvor vi bor. Paa vej derhen saa vi to vilde aber paa savannen, det var vildt maerkeligt at se. Vi skulle til festival, det var godt nok lidt af oplevelse. Der kom klan-ledere fra omkring liggende landsbyer, som blev baaret rundt i byen som konger paa troner, det var bar saa sjovt at se. (Der ligger billeder paa Lines hjemmeside). Der var optog med en masse kvinder der sang, lidt ligesom gardere hjemme i Dk. Da de havde gaet rundt i hele byen, moedtes de paa en stor aaben plads, hvor der var talere og underholding. En meget sjov og interresant dag. Hjemturen tog 4 timer, da vi havde lejet en chaufoer for en hel dag, som var bange for ikke faa loen for hele dagen, saa idioten koerte en masse omveje og vi sad i lange koer, noej vi var sure da vi kom hjem, men saadan er mentaliteten aabenbart hernede, det kommer helt sikkert ikke til at ske igen.

I dag har den bare staaet paa afslapning inden det gaar loes i morgen, med den foerste reelle arbejdsdag, vi har faaet oplyst at vi skal arbejde 6 timer hver dag i denne uge fra kl.8.00-14.00, saa det er helt fint.

Take care, glaeder mig til at fortaelle alt om boernehjemmet.
<3 Camilla

Ingen kommentarer: